Ostsortiment

LAGRADE SVENSKA HÅRDOSTAR: 
ARDBEGKUBBE, grynpipig ost med Ardbeg
BRÄNNVINSOST, KronOst, klass 5, smaksatt med akvavit
GREVÉ, KronOst, med stor karaktär                                                                 HERRGÅRD, KronOst, Sveriges bästa Herrgård!?                                           KRYDDOST, svensk klassiker i lagrad tappning                                  MALTWHISKYOST med skotska Glenfiddich                                                     PRÄST XO (extra old), smular inte, stor smak                                                SVECIA XO, kraftfull och distinkt i smaken WHISKYCHEDDAR, svensk, långlagrad från Halland

WHISKYOST, Präst klass 5 med Mackmyra Brukswhisky

HÅRDA DESSERTOSTAR:

APPENZELLER SURCHOIX, Schweiz har lyckats än en gång

BLÅ GOURMET, liten styrka, stor smak

COMTÈ, Frankrikes Gruyère, mellanstyrka

EMMENTALER, den gråtande osten med sin söta karaktär

GRUYÈRE CAVE AOP, Schweiz’ berömda ost, grottlagrad

GRUYÈRE MOLÉSON AOP, är detta den bästa av Gruyèreostarna?

JARLSBERG, Norges fina Emmentalerkopia

KALTBACH CREAMY, grottlagrad med smälter-i-munnen konsistens

LANDANA CHILI/SAMBAL, finfin på t.ex. en nygrillad hamburgare

LANDANA OLIV/TOMAT, med medelhavsländernas smaker

LANDANA PESTO, här pratar vi användbar smaksättare

MEXICANA, kraftig hetta, vår starkaste ost

OAK SMOKED CHEDDAR, kallrökt med ekspån

ORKNEY CHEDDAR

PARMIGIANO REGGIANO, äkta Parmesan, 26 månader

PRIMA DONNA, osten som ändrar smak ju längre du tuggar. Storsäjaren!

ROTTERDAMCHE OUD KAAS, långlagrad från Nederländerna

SERIOUSLY STRONG CHEDDAR, inte strong men goooood

SKIPPER STAERK, rejält lagrad dansk ost

VESTERHAVSOST, fin sälta, mjuk fin konsistens

ÄNGSOST/HÖOST, det goda röda vinets vän

MJUKA DESSERTOSTAR:
BRIE
BRILLAT-SAVARIN
CAMEMBERT
MORBIER
PONT L’ÊVÉQUE
TALEGGIO

BLÅMÖGELOSTAR:
BLUE STILTON (i juletid)
BREDSJÖ BLÅ
GORGONZOLA
GRAND NOIR
GRANDMA’S BLUES (juletid)
LE BLEU

FÅR- OCH GETOSTAR:
BREDSJÖ BLÅ, fårmjölksost
CHÈVRE NATURELLE, färskost av getmjölk
GETOST, mild hårdost
GETOST, lagrad hårdost
LARZAC, fårmjölksost, mycket god vän med pepparkakan (juletid)
MANCHEGO, spansk välbekant fårost
OSSAU-IRATY, fårost från Pyrreneerna
PECORINO  med tryffel, fårmjölksost
ROCINANTE AL VINO, getost (endast sommartid)
ROQUEFORT SOCIÉTÉ, fårmjölksost
VIT CAPRIN, svensk getost